DSpace Repository

ЕФЕКТИВНІСТЬ ХІМІЧНИХ ТА БІОЛОГІЧНИХ МЕТОДІВ ПРЕВЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БАКТЕРІОЗІВ ПЛОДІВ CAPSICUM ANUUM

Show simple item record

dc.contributor.author Гладка, І. В.
dc.contributor.author Шкуропат, А. В.
dc.contributor.author Гладкая, И. В.
dc.contributor.author Shkuropat, A. V.
dc.date.accessioned 2017-01-24T11:16:31Z
dc.date.available 2017-01-24T11:16:31Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://ekhsuir.kspu.edu/handle/123456789/2363
dc.description Гладка, І. В. ЕФЕКТИВНІСТЬ ХІМІЧНИХ ТА БІОЛОГІЧНИХ МЕТОДІВ ПРЕВЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БАКТЕРІОЗІВ ПЛОДІВ CAPSICUM ANUUM / І. В. Гладка, А. В. Шкуропат // Природничий альманах. Сер. : Біологічні науки. - Херсон : ПП Вишемирський. - Вип. 23. - С. 13-19. uk_UA
dc.description.abstract В статті наведено результати дослідження інгібуючого впливу антибіотиків (стрептоміцин та бензилпеніцилін) і фітонцидів часнику на розвиток бактеріозів плодів Capsicum annuum. В ході дослідження виявлено, що найбільш ефективним засобом виявився антибіотик стрептоміцин та фітонциди часнику. Бензилпеніцилін мав менший вплив на розвиток бактеріозу. Про це свідчать результати посівів гнилих шматочків плоду Capsicum annuum. В якості поживного середовища виступали цукровий бульон з подальшим пересівом на поживні середовища м’ясо-пептонний (МПА) та жовточно-сольовий (ЖСА) агари. При мікроскопуванні ми виявили, що гниття плодів Capsicum annuum викликають грам-позитивні та грам-негативні коки та грам-негативні палички. В статье приведены результаты исследования ингибирующего влияния антибиотиков (стрептомицин и бензилпенициллин) и фитонцидов чеснока на развитие бактериозов плодов Capsicum annuum. В ходе исследования виявлено, что наиболее эффективным средством оказался антибиотик стрептомицин и фитонциды чеснока. Бензилпенициллин имел меньшее влияние на развитие бактериоза. Об этом свидетельствуют результаты посевов гнилых кусочков плода Capsicum annuum. В качестве питательной среды выступали сахарный бульон с последующим пересевом на питательные среды мясопептонного (МПА) и желточно-солевого (ЖСА) агара. При микроскопировании мы обнаружили, что гниение плодов Capsicum annuum вызывают грам-положительные и грам-отрицательные коки и грамотрицательные палочки. The article presents the results of research inhibitory effect of antibiotics (streptomycin and benzylpenicillin) and volatile garlic on development bakteriosis fruit Capsicum annuum. The study found that the most effective means of antibiotic streptomycin was volatile and garlic. Benzylpenicillin had less impact on the development of bacteriosis. These are the results of rotten pieces of fruit crops Capsicum annuum. As a nutrient medium broth with diabetes were followed by replanting on nutrient media and meat peptonnyy (MPA) and yolk-salt (YSA) agar. In microscoping we found that rotting fruit Capsicum annuum causing gram-positive and gram-negative cocci and Gram-negative bacilli. uk_UA
dc.subject сapsicum anuum uk_UA
dc.subject антибіотики uk_UA
dc.subject часник uk_UA
dc.subject м’ясо-пептонний агар uk_UA
dc.subject жовточно-сольовий агар uk_UA
dc.subject сapsicum anuum uk_UA
dc.subject антибиотики uk_UA
dc.subject чеснок uk_UA
dc.subject бактеріоз uk_UA
dc.subject культивирование uk_UA
dc.subject сapsicum anuum uk_UA
dc.subject antibiotics uk_UA
dc.subject garlic uk_UA
dc.subject bakterіoz, cultivation uk_UA
dc.title ЕФЕКТИВНІСТЬ ХІМІЧНИХ ТА БІОЛОГІЧНИХ МЕТОДІВ ПРЕВЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БАКТЕРІОЗІВ ПЛОДІВ CAPSICUM ANUUM uk_UA
dc.title.alternative ЭФФЕКТИВНОСТЬ ХИМИЧЕСКИХ И БИОЛОГИЧЕСКИХ МЕТОДОВ ПРЕВЕНЦИИ РАЗВИТИЯ БАКТЕРИОЗОВ ПЛОДОВ uk_UA
dc.title.alternative EFFECTIVENESS OF CHEMICAL AND BIOLOGICAL METHODS OF PREVENTION OF BACTERIOSIS CAPSICUM ANUUM uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account