DSpace Repository

Досвід професійної підготовки фахівців готельно-ресторанного господарства в закладах вищої освіти

Show simple item record

dc.contributor.author Бурак, В. Г.
dc.date.accessioned 2021-02-26T09:20:23Z
dc.date.available 2021-02-26T09:20:23Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://ekhsuir.kspu.edu/123456789/13528
dc.description Бурак, В. Г. Досвід професійної підготовки фахівців готельно-ресторанного господарства в закладах вищої освіти / В. Г. Бурак // Інноваційна педагогіка. – Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2020. № 29, т. 1. - С. 88–92. uk_UA
dc.description.abstract На основі аналізу науково-педагогічної літератури з досліджуваної проблеми визначено, що професійна підготовка майбутніх фахівців готельно-ресторанного господарства в закладах вищої освіти є актуальним напрямом для подальшого розвитку сучасної вітчизняної економіки. Охарактеризо- вано вітчизняний досвід фахової підготовки та конкретизовано зміст терміна «професійна підготовка майбутніх фахівців готельно-ресторанного справи в закладах вищої освіти». Визначено вимоги, передбачені стандартом вищої освіти галузі знань 24 «Сфера обслуговування» спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, до інтегральної компетентності означених фахівців, а також формування «м’яких», що репрезентовані загальними компетентностями, і «твердих» навичок, які містяться в спеціальних (фахових, предметних) компетентностях. Здійснено порівняння означених компетентностей із переліком оновлених необхідних навичок для майбутніх фахівців до 2025 року, визначених у Звіті «Майбутнє робочих місць» світового економічного форуму, який узагальнив результати опитування керівників глобальних світових компаній. Наголошено, що деякі з означених навичок наявні серед загальних компетентностей фахівців готельно-ресторанного господарства, репрезентованих в аналізованому стандарті. Однак доцільним уважаємо їх оновлення через актуалізацію таких навичок, як активне навчання та навчальні стратегії (уміння вчитися активно, ефективно); стресостійкість і гнучкість (робота з помилками, а також у ситуаціях невизначеності), оскільки динамічні зміни, невизначеність і необхідність, готовність до постійної перекваліфікації, на думку світових футурологів, стануть обов’язковою характеристикою майбутнього. Прикладне втілення вищенаведених новацій відбувається в процесі вивчення особливостей сучасних стандартизованих вимог до підготовки означених фахівців, формування інтегральної компетентності, твердих і м’яких, наскрізних навичок у здобувачів освіти й за умови реалізації концепції навчання впродовж життя. Based on the analysis of scientific and pedagogical literature on the researched problem, it is determined that professional training of future specialists in hotel and restaurant industry in higher education establishments is an important direction for further development of modern domestic economy. Domestic experience of professional training of hotel and restaurant specialists is characterized, meaning of the term “professional training of future specialists in hotel and restaurant business in higher educational establishments” is specified. It was specified the requirements set by the Standard of Higher Education in the field of knowledge 24 “Service sector”, specialty 241 Hotel and restaurant business of the first (bachelor) level of higher education to the integral competence of the specialists, as well as formation of “soft” skills, represented by general competencies, and “hard” skills, contained in special competencies. These competencies and the list of updated necessary skills for future professionals until 2025, identified in the Report “Future of Jobs” of the World Economic Forum, which summarized the results of a survey of global company executives were compared. It is noted that some of the skills are among the general competencies of specialists in hotel and restaurant industry, represented in Standard. However, we consider it appropriate to update them through actualization of skills such as active learning and learning strategies (ability to active and effective learning,); resistance to stress and flexibility (work with mistakes, as well as in situations of uncertainty), as dynamic changes, uncertainty and necessity, readiness for continuous retraining, according to world futurologists, will be a mandatory feature of the future. Applied implementation of the above innovations occurs in the process of studying the features of modern standardized requirements as to training of these professionals, formation of integrated competence, hard and soft, cross- cutting skills in students and implementation of lifelong learning concept. uk_UA
dc.subject фахівці готельно-ресторанного господарства uk_UA
dc.subject професійна підготовка uk_UA
dc.subject вітчизняний досвід uk_UA
dc.subject заклади вищої та фахової передвищої освіти uk_UA
dc.subject specialists in hotel and restaurant industry uk_UA
dc.subject professional training uk_UA
dc.subject domestic experience uk_UA
dc.subject higher educational and professional higher educational establishments uk_UA
dc.title Досвід професійної підготовки фахівців готельно-ресторанного господарства в закладах вищої освіти uk_UA
dc.title.alternative EXPERIENCE OF PROFESSIONAL TRAINING OF SPECIALISTS IN HOTEL AND RESTAURANT INDUSTRY IN HIGHER EDUCATIONAL ESTABLISHMENTS uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Факультет бізнесу і права
    Кафедра галузевого права. Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Кафедра економіки, менеджменту та адміністрування. Кафедра публічного та міжнародного права і правоохоронної діяльності. Кафедра фінансів, обліку та підприємництва.

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account