DSpace Repository

ТЕХНОЛОГІЯ ПРЯНИКОВИХ ВИРОБІВ, ЗБАГАЧЕНИХ КУНЖУТНИМ І КЕДРОВИМ ШРОТОМ

Show simple item record

dc.contributor.author Кравченко, М. Ф.
dc.contributor.author Ярошенко, Н. Ю.
dc.contributor.author Kravchenko, M.
dc.contributor.author Yaroshenko, N.
dc.date.accessioned 2015-11-26T12:01:12Z
dc.date.available 2015-11-26T12:01:12Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri http://eKhSUIR.kspu.edu/handle/123456789/1322
dc.description Кравченко, М. Ф. Технологія пряникових виробів, збагачених кунжутним і кедровим шротом / М. Ф. Кравченко, Н. Ю. Ярошенко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць / ред. кол. : О. І. Черевко (відп. ред.) та ін. – Харків : ХДУХТ, 2015. – Вип. 1 (21). - С. 392-400. uk_UA
dc.description.abstract Рассмотрены направл ения улучшения пищевой ценности мучных кондитерских изделий. Приведены результаты исследований химического состава пряников из кунжутного и кедрового шрота, а также изменения, происходящие в составе этих изделий. Установлено оптимальное соотношение компонентов в результате добавления шрота в рецептуру пряничного теста. Исследовано влияние добавки на органолептические показатели качества готовых изделий. The article considers the directions for improving nutritional value of flour confectionery products. Results of the research of chemical composition of gingerbread with sesame extraction cake and cedar, as well as changes occurring in the composition of these products are presented. Optimal ratio of the components by the addition extraction cake to the recipe gingerbread dough is determined. The effect of additives on organoleptic characteristics of finished products’ quality is determined. The results obtained are focused on further improvement of quality characteristics of flour confectionery products. The practical true significance is in the production and implementation of flour confectionery goods of gingerbread dough with cedar and sesame seed meal in the institutions restaurant economy and the food industry to provide population of Ukraine with health food products. uk_UA
dc.subject борошняні кондитерські вироби uk_UA
dc.subject пряники uk_UA
dc.subject кунжутний і кедровий шрот uk_UA
dc.subject харчова цінність uk_UA
dc.subject нутрієнти uk_UA
dc.subject мучные кондитерские изделия uk_UA
dc.subject пряники uk_UA
dc.subject кунжутный и кедровый шрот uk_UA
dc.subject пищевая ценность uk_UA
dc.subject нутриенты uk_UA
dc.subject flour confectionery products uk_UA
dc.subject gingerbread cookies sesame and cedar oil meal nutritional value uk_UA
dc.subject nutrients uk_UA
dc.title ТЕХНОЛОГІЯ ПРЯНИКОВИХ ВИРОБІВ, ЗБАГАЧЕНИХ КУНЖУТНИМ І КЕДРОВИМ ШРОТОМ uk_UA
dc.title.alternative ТЕХНОЛОГИЯ ПРЯНИЧНЫХ ИЗДЕЛИЙ, ОБОГАЩЕННЫХ КУНЖУТНЫМ И КЕДРОВЫМ ШРОТОМ uk_UA
dc.title.alternative TECHNOLOGY OF GINGERBREAD PRODUCTS FORTIFIED WITH SESAME THE CEDAR SCHROT uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account